Wat is Barnwood?

Oud Hout met een verhaal...

Barnwood – oud hout met een verhaal

Hout met een verhaal, door weer en wind getekend. De tijd heeft haar sporen in het hout nagelaten. Het hout, vaak eiken, pine en hemlock dat gebruikt werd voor het bekleden van de Barns (schuren) heeft vaak al decennia oud voordat het gekapt wordt. Vervolgens heeft het vaak 100 tot 200 jaar als barn gefunctioneerd. Dit zorgt voor een uniek karakter en een robuuste uitstraling. Hierdoor is het hout ook nagenoeg uitgewerkt.

Tijdloos en trendy

De naam barnwood is dus een verzamelnaam voor alle hout afkomstig van eeuwenoude schuren (Barns) uit Amerika en Canada. Wij Robuustbarnwood importeren barnwood in allerlei soorten en maten vanuit Canada en Amerika naar Nederland. Het hout is voor zeer veel toepassingen te gebruiken, op deze site www.robuustbarnwood.nl en www.robuustmaatwerk.nl kunt u alle toepassingen vinden. Denk aan wand- en gevelbekleding, meubels, tafels, kasten enz.

Fantastische kwaliteit

Barnwood past dus perfect in het cradle-to-cradle principe. Het gaat immers om gebruikt hout dat geen functie meer heeft en weer een nieuwe toepassing krijgt. Het draagt daarmee bij aan een zeer duurzame en milieuvriendelijke kringloop van materialen.