Wat is Barnwood?

Oud hout met een verhaal

BARNWOOD – OUD HOUT MET EEN VERHAAL

Barnwood is hout met een verhaal wat door weer en wind getekend is. De tijd heeft haar sporen in het hout nagelaten. Het hout, meestal eiken, pine en hemlock dat gebruikt werd voor het bekleden van barns (schuren) is vaak al decennia oud voordat het gekapt wordt. Vervolgens heeft het vaak 100 tot 200 jaar als barn gefunctioneerd. Dit exclusieve hout is een hard hout en is na al die tijd nog steeds in top conditie. Ook is het natuurlijk super duurzaam om barnwood te gebruiken omdat er geen nieuwe bomen voor gekapt hoeven worden. Dit zorgt voor een uniek karakter en een robuuste uitstraling. Hierdoor is het hout ook nagenoeg perfect voor maatwerk, omdat geen twee planken hetzelfde zijn en zo zijn dus ook al onze meubels uniek.

TIJDLOOS EN TRENDY

De naam barnwood is dus een verzamelnaam voor alle hout afkomstig van eeuwenoude schuren (Barns) uit Amerika en Canada. Wij, Robuust barnwood, importeren barnwood in allerlei soorten en maten vanuit Canada en Amerika naar Nederland. Het hout is voor zeer veel toepassingen te gebruiken en op www.robuustmaatwerk.nl kunt u alle toepassingen vinden. Denk aan wand- en gevelbekleding, meubels, tafels, kasten enz. Alles wat wij maken is maatwerk, dit betekend dat al onze meubels uniek zijn en naar de wensen van de klant worden gemaakt. Ook verkopen wij ons hout kleinschalig aan particulieren om zelf mee te werken aan kleine projecten, of op grote schaal aan bv. ondernemers.

prinsenbeek gevel (9)

FANTASTISCHE KWALITEIT

Barnwood past dus perfect in het cradle-to-cradle principe. Het gaat immers om gebruikt hout dat geen functie meer heeft en weer een nieuwe toepassing krijgt. Het draagt daarmee bij aan een zeer duurzame en milieuvriendelijke kringloop van materialen.