Azobé / oude scheepsplanken

Onverwoestbaar en onderhoudsvrij.

Azobé / oude scheepsplanken

Azobé hout is hout dat jarenlang dienst heeft gedaan als ondergrond van het laaddek op oude schepen. De oude bootplanken zijn met veel zorg geselecteerd en behoren tot de hardste houtsoorten ter wereld. Een terras in dit materiaal is onverwoestbaar en onderhoudsvrij.

De planken verweren in een mooi grijze kleur met ‘chocolade’ tint als ondertoon. De planken kunnen desgewenst ook door ons geschuurd en geboend worden waardoor ze een bijzondere hoogglans krijgen. Azobé is veel harder dan bijvoorbeeld bankirai hout, maar ook is ons hout geheel “reclaimed wood” en hierdoor enorm duurzaam.

Het maakt je terras origineler met een rustieke uitstraling. Doordat deze houtsoort steeds zeldzamer is, wordt hij bijna uitsluitend voor industriële toepassingen gebruikt.

Robuust Maatwerk is echter een van de weinige leveranciers in Nederland en levert Azobé ook voor kleinschalig gebruik. Beide zijden van de planken zijn bruikbaar, de ene kant is ietwat grover als de andere, maar beide kanten zijn op hun eigen manier toe te passen in ons brede assortiment maatwerkmeubels.